Underhåll

Underhåll

Börjar er IT att bli "slö"?

En av de värsta sakerna man kan råka ut för på en arbetsplats är IT som inte hänger med. Sitter du och väntar i minuter på att dokument på datorn skall öppnas och sedan är det en mardröm att navigera i dokumentet? Då behövs det underhåll.

IT Underhåll

Bra underhåll av er IT

När vi får ett uppdrag om att underhålla IT börjar vi med en analys för att se om det räcker med underhåll, eller om det behövs att byta ut datorer eller delar för att nå önskat resultat.
En dator blir snabbt dammfylld och damm leder ström. Detta är den vanligaste anledningen till att datorer blir sämre eller slutar fungera helt, för dammet lägger sig på komponenterna och leder både ström och värme, och har man otur kan det bli kortslutning om detta inte underhålls.
En annan anledning är hårddiskarna, de jobbar alltid för fullt och tillslut ligger all information utspridd på hela disken, och då behövs en så kallad Defragmentering för att strukturera upp datan på hårddisken. Räcker inte detta inklusive annan form av "rensning" av datorn så är det ända alternativet att formatera all data på hårddisken.

I de allra flesta fallen blir det mest ekonomiskt och bäst resultat av att helt installera om en dator till fabriksinställningar för att nollställa mjukvara helt. Detta ger i kombination med en rengöring av komponenterna en dator som presterar som om datorn var nyinköpt.

Kontakta oss så gör vi tillsammans en analys av vad som behövs för att uppnå förväntat resultat.